Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


OMS trage încă un semnal de alarmă: Rujeola se extinde la nivel mondial din cauza restricţiilor legate de Covid-19

vaccin.jpg

Rujeola se extinde la nivel mondial din cauza restricţiilor legate de Covid-19, arată un raport OMS.
Rujeola se extinde la nivel mondial din cauza restricţiilor legate de Covid-19, arată un raport OMS.
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Rujeola se extinde la nivel mondial din cauza restricţiilor legate de Covid-19, arată raportul publicat joi, 12 noiembrie, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Astfel, numărul cazurilor de rujeolă a crescut la aproape 870.000 la nivel mondial în 2019. Este cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani. Totul se întâmplă din cauza scăderii vaccinărilor. OMS avertizează că situaţia se va înrăutăţi în 2020 din cauza restricţiilor legate de Covid-10, care afectează programele de imunizare.

OMS a constatat că după progresul global în lupta contra bolii, constant din 2010 până în 2016, numărul cazurilor de rujeolă raportate a crescut progresiv până în 2019. Comparând datele din 2019 cu scăderea istorică a cazurilor de rujeolă raportate în 2016, autorii raportului citează eșecul vaccinării copiilor la timp cu două doze de rujeolă.

”Aceste date dau un semnal clar că nu reuşim să protejăm copiii de rujeolă în fiecare regiune a lumii”, a afirmat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Peste 200.000 de oameni au murit din cauza rujeolei în 2019.

Luna aceasta, mai mult de 94 de milioane de persoane riscă să rateze vaccinarea pentru rujeolă din cauza suspendării campaniilor de imunizare în 26 de ţări.

Rujeola este una dintre cele mai contagioase boli, mai contagioasă decât Covid-19, Ebola, tuberculoza sau gripa.