Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Amenzi de 180.000 de lei pentru arderile ilegale de deșeuri în comunele de lângă București

cauciuc_ars_2.jpg

Sursa imaginii: 
twitter

Autoritățile au dat amenzi în valoare de 180.000 de lei la Sintești, Vidra și Jilava și s-a impus evacuarea deșeurilor și predarea lor către operatorii economici autorizați, a transmis Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Comunicatul MMAP, remis vineri, precizează că în timpul acțiunii de joi au fost aplicate nouă amenzi:

Sancțiunile au fost aplicate pentru lipsa deținerii autorizației de mediu, respectiv a documentelor care să ateste trasabilitatea deșeurilor, precum și pentru eliminarea deșeurilor în afara perimetrelor autorizate în acest sens. De asemenea, în timpul acțiunii, a fost confiscat un mijloc de transport utilizat la săvârșirea faptelor contravenționale și a fost ridicată o cantitate de aproximativ 13 tone deșeuri amestecate, în scopul eliminării finale”, anunță Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În plus, au fost impuse măsuri de evacuare a deșeurilor identificate și predarea acestora către operatori economici autorizați, precum și măsuri de interzicere a desfășurării activităților de colectare, reciclare și valorificare a deșeurilor în lipsa existenței sau respectării autorizațiilor de mediu.

De asemenea, s-a dispus interzicerea incinerării de deșeuri și materiale de orice natură în instalații și pe amplasamente neautorizate în acest sens.

Amintim, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor – Mircea Fechet și secretarul de stat Andrei Cazacu au participat joi, alături de comisarii Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei, la o amplă acțiune de control, pe raza localităților Sintești, Vidra și Jilava din județul Ilfov.

Acțiunea a vizat amplasamentele monitorizate anterior pentru arderile ilegale de deșeuri, precum și pentru desfășurarea unor activități neautorizate de colectare și valorificare a acestor deșeuri.