Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus: 9.460 de cazuri noi au fost depistate în România în ultimele 24 de ore. Sibiul a depășit incidența de infectare 8 la mia de locuitori

129 de persoane au decedat, iar la terapie intensivă sunt internate acum 1.172 de pacienți. Vorbim despre un record în comparație cu datele furnizate de oficialități până acum. 

Aproape 1 din 4 români testați pentru coronavirus este pozitiv. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.460 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

37.040 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.204  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.836 la cerere.

Niciun județ nu mai e în zona verde

În România niciun județ nu mai e în zona verde, cu alte cuvinte coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori a depășit pragul de 1,5 la mie. Vrancea e județul cu cea mai mică rată de infectare (1,6 la mie), în timp ce 10 județe depășesc pragul de 5 la mie. Cele mai îngrijorătoare date vin din județul Sibiu care are coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori de 8,17 la mie, urmat de Cluj (7,66), Timiș (6,63), Alba (5,98), Sălaj (5,97).

Numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore în București este încă ridicat, vorbim despre 1274.

Poliția a dat peste 10 milioane lei amenzi în prima sătămână de carantină

Aproape un milion de persoane și zeci de mii de firme au fost verificate în ultima săptămână de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Dintre acestea 66.821 au primit sancțiuni contravenționale, cele mai multe amenzi, 63.081 dintre ele s-au aplicat pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților.

Ministerul de interne precizează că au fost întocmite și 50 de dosare penale, 45 pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Europa a ajuns la peste 13 milioane și jumătate de cazuri de coronavirus

În Italia a fost doborât recordul din 7 noiembrie după ce autoritățile au anunțat un număr de aproape 41 de mii de noi cazuri de infectare cu Sars Cov 2 diagnosticate în ultimele 24 de ore, situația care nu pare să îi îngrijoreze pe mulți dintre italienii care au protestat ieri față de intrarea în carantină totală pe regiuni.  Mii de locuitori din oraşul Napoli au ieșit pe străzile oraşului şi au criticat guvernul Conte, deși spitalele au ajuns la saturaţie. Guvernul de la Roma se pregătește pentru al treilea val al epidemiei și a anunţat noi restricţii regionale. Pe lângă cele 5 regiuni declarate zone roșii Toscana şi Campania vor intra de mâine în carantină totală.

Slovacia va redeschide la jumătate din capacitate teatrele, sălile de cinema şi bisericile începând de luni, iar sălile de fitness şi piscinele vor putea opera cu un număr limitat de vizitatori, ca parte din demersul de relaxare a restricţiilor după campania de testare în masă a populației.

Autoritățile din Ucraina și Rusia fac și ele publice noi bilanțuri record.

Spania cere test COVID-19 negativ la intrarea în țară pe rute aeriene sau maritime

Ministerul român de Externe anunță că toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, care intră în Spania pe rute aeriene sau maritime trebuie să prezinte, din 23 noiembrie, la intrarea pe teritoriul spaniol un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 care să nu fie mai vechi de 72 de ore.

SUA: A patra zi consecutivă cu bilanț record

Statele Unite au raportat, pentru vineri, 184.514 cazuri noi de Covid-19 și 1.431 decese, potrivit datelor centralizate de Johns Hopkins University (JHU), transmite CNN.

Acesta este cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei, vineri fiind și a patra zi consecutivă cu totaluri record de infecții în SUA.