Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nelu Tătaru: Medicul care a suferit arsuri e conștient, va fi transportat la București

tataru_masca_otilia_ghitescu.jpg

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Sursa imaginii: 
RFI - Otilia Ghițescu

Un eveniment tragic la ATI Piatra Neamț, este o anchetă în curs de desfășurare, a declarat sâmbătă seara ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a ajuns în urmă cu puține momente la Piatra Neamț. În această noapte, ministrul va merge și la Iași, unde vor fi transferați răniții. Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Şapte persoane sunt în stare critică, printre care şi medicul de gardă.

Declarații Nelu Tătaru:

  • Un eveniment tragic la ATI Piatra Neamț. 
  • Medicul care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, unele de grad 4,  în urma incendiului de sâmbătă este conștient și va fi mutat la Spitalul de Urgență Floreasca din București, în această noapte
  • Medicul de gardă a fost rănit în timp ce încerca să salveze pacienții
  • Azi, pacienții ATI Covid au fost mutați de la etajul 3, la etajul 2
  • Secția ATI Covid va fi reamenajată la etajul al 3-lea
  • Alți șase pacienți care au suferit arsuri și au și coronavirus sunt transportați la Iași pentru a fi tratați de Sars-Cov-2

Ministrul Sănătății a mai precizat că vrea modificarea legislației, astfel încât coordonarea activității medicale a tuturor spitalelor publice să treacă la Ministerul Sănătății. 

Nelu Tătaru a mai spus că a constituit o celulă de criză locală, cu managerul spitalului și primarul, pentru a vedea cum se poate reface secția ATI.

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Şapte persoane sunt în stare critică, printre care şi medicul de gardă.