Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Denciu a ajuns cu bine la Bruxelles

458568_3513681887486_1278706645_o.jpg

Catalin Denciu
Medicul este îngrijit în Belgia de o echipa pluridisciplinara
Sursa imaginii: 
Ioan Catalin Denciu/ Facebook

Medicul Cătălin Denciu, grav rănit în incendiul de la Piatra Neamț, a ajuns cu bine la spitalul militar din Bruxelles și este „stabil”. Spitalul nu va comunica alte date publicului. 

Cătălin Denciu a fost transferat duminică dimineața cu succes la spitalul militar Reine Astrid din Bruxelles unde a fost preluat de o echipă pluridisciplinară de cinci medici.

El a fost admis la serviciul de „mari arși” aparținând medicinei militare belgiene. Denciu (42 de ani) nu este însoțit în Belgia de familie. 

Surse diplomatice spun că vor fi informate în mod regulat despre starea pacientului în același timp cu familia acestuia. Nicio altă informație nu va fi făcută publică. 

Ministerul belgian al apărării a refuzat să confirme pentru RFI chiar și identitatea pacientului.

Spitalul Reine Astrid a făcut apel la presa română să înceteze apelurile către echipa care-l îngrijește pe medicul român. Se pare că doctorii sunt împiedicați să se concentreze pe cazul lui Denciu de multiplele încercări ale presei de a-i contacta. 

Echipa de specialiști de la Reine Astrid condusă de medicul colonel Serge Jennes este aceeași care a îngrijit cu succes în 2015 cinci răniți grav în urma dramei de la Colectiv. 

 
Corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghisan