Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tragedia de la Piatra Neamț face înconjurul planetei. Papa Francisc s-a rugat pentru victime

doliu.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamț în care 10 persoane au murit, iar alte șapte au fost rănite. În timpul slujbei de duminică suveranul pontif a transmis un mesaj pentru victime și familiile acestora și i-a rugat pe credincioși să se roage pentru ele. Și ambasadorii mai multor state, între care Franța, Statele Unite dar și Rusia, și-au exprimat compasiunea pentru victime și familiile lor.

La rugăciunea Îngerul Domnului de duminică, Papa Francisc a transmis un mesaj pentru victimele incendiului de la Piatra Neamț, dar și pentru familiile îndurerate. „Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!”, a spus Papa Francisc, potrivit Vatican News.

Și ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis, duminică, un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor decedați în incendiul din Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Diplomatul a solicitat arborarea drapelului SUA în bernă, în semn de doliu pentru victime. „Ambasadorul Zuckerman, în numele președintelui Trump și al poporului Statelor Unite, exprimă sincere condoleanțe familiilor celor care au pierit în incendiul din Spitalul din Piatra Neamț. Americanii astăzi plâng alături de poporul român. Salutăm curajul personalului spitalului și personalului de primă intervenție, care, fără să se gândească la propria lor siguranță, s-au aruncat în flăcări pentru a salva pacienții și alte persoane aflate încă în spital”, a transmis, duminică, Ambasada SUA la București.

Ambasadorul Zuckerman a declarat: „Dumnezeu să binecuvânteze toți eroii care au salvat vieți în urma incendiului de la spital, de azi-noapte. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-și propria viață pentru a-i salva pe alții, este un model pentru noi toți. Îi dorim tot binele pentru o recuperare rapidă”. De asemenea, diplomatul  l-a sunat, duminică, pe prim-ministrul Ludovic Orban și i-a transmis condoleanțele și pentru a-i oferi asistența din partea guvernului SUA, inclusiv ajutor pentru investigarea cauzei incendiului și sprijin pentru prevenirea unor tragedii similare. De asemenea, oficialul l-a felicitat pe prim-ministru pentru răspunsul prompt la această tragedie și i-a spus că este de acord cu el în sprijinirea unui plan de revizuire și modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, astfel încât astfel de tragedii să nu se mai repete.

Un mesaj a venit și de la Paris : Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, a transmis condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la spitalul judeţean de la Piatra Neamţ şi le-a urat însănătoşire grabnică celor răniţi, exprimând şi "profunda solidaritate" a Franţei în aceste momente dificile. "Transmit sincerele mele condoleanţe familiilor victimelor. De asemenea, le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi şi exprim profunda solidaritate a Franţei în aceste momente dificile", a declarat Laurence Auer, anunţă un comunicat al Ambasadei Franţei.

În fine, și Ambasada Rusiei în România a transmis un mesaj similar : "Ambasada Rusiei în România îşi exprimă sincere condoleanţe rudelor şi celor apropiaţi ai victimelor care au pierit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ. Misiunea diplomatică le urează celor răniţi însănătoşire grabnică", se arată în mesajul postat, duminică, pe pagina de Facebook a instituției.  În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit zece persoane, iar alte şapte au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă de la ATI, care a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafaţa corpului.