Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un nou vaccin anti-Covid ar oferi o protecție de 95%: "O zi măreață"

Vaccinul anti COVID-19 produs de compania americană Moderna ar avea o eficacitate de aproape 95%, potrivit datelor publicate luni și citate de BBC. Compania a transmis deja că va face demersurile pentru a obține aprobarea utilizării vaccinului în perioada următoare. 

30.000 de persoane din SUA au reprezentat eșantionul de testare, iar jumătate din participanți au primit două doze de vaccin, la distanță de 4 săptămâni. Restul participanților la procedura de testare au primit injecții cu o substanță inofensivă, placebo.

În urma testării, compania spune că vaccinul s-a dovedit a oferi o protecție de 94,5%. Iar singurele efecte adverse constatate până acum sunt oboseală de scurtă durată și dureri de cap, firești în astfel de împrejurări, după cum au precizat cercetătorii:

"În ansamblu, eficacitatea s-a dovedit a fi una extraordinară. Este o zi măreață”, a declarat directorul medical al companiei americane, pentru BBC News.

Recent o altă companie, Pfizer,  anunța că a dezvoltat un vaccin cu o eficacitate de 90%. Iar Rusia susține că vaccinul său, Sputnik V ar avea  eficienţă de 92% împotriva coronavirusului. 

 

→ Datele de la cea mai recentă raportare a GCS despre situaţia crizei COVID-19