Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orban, despre plecarea directorului Spitalului din Piatra Neamț: O singură demisie nu e suficientă

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că demisia directorului Spitalului Județean din Piatra Neamț nu este suficientă, după ce 10 oameni și-au pierdut viața în incendiul de sâmbătă seara.

Când a fost întrebat de jurnaliști dacă este suficient faptul că Lucian Micu și-a dat demisia, premierul spune că ancheta penală trebuie să își urmeze cursul și toți cei vinovați vor trebui să răspundă în fața legii:

Acolo este vorba de pierderea a 10 vieți omenești. Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziție la toate structurile de subordonare guvernamentale să sprijine ancheta cu profesionalism și celeritate, astfel încât să fie identificați responsabilii. Acolo există o răspundere uriașă și cei care sunt vinovați trebuie să fie pedepsiți. Cum să fie suficientă o demisie? Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie? Ancheta penală trebuie să identifice responsabilii și odată cu identificarea responsabililor trebuie să se facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a acestora”, a spus Ludovic Orban.

Amintim, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Lucian Micu, și-a anunțat, luni, demisia, pe care o va depune marți la prima oră, nu înainte de a declara:

Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica”. Decizia vine

Micu a fost numit la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în urmă cu o lună și este al 8-lea director numit de la începutul anului.