Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MS: Medicul ars în incendiul de la ATI Piatra Neamț se află în continuare în stare gravă

medic_belgia.jpg

Transferul medicului ars în incendiul din secția ATI Piatra Neamț s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București
Sursa imaginii: 
Facebook/MApN

Medicul ars în incendiul de la spitalul județean Piatra Neamț, transportat cu avionul la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, se află în continuare în stare gravă, transmite Ministerul Sănătății. Medicii belgieni au vorbit cu soția acestuia.

"​Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arși grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate  profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soției  pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită și modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie.", a transmis luni seară Ministerul Sănătății.

În noaptea incendiului, medicul Cătălin Denciu a fost transportat la Iași de unde a fost preluat cu un avion militar și dus la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, de unde a fost transferat, cu o aeronavă a MApN, la la spitalul militar din Bruxelles.