Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cine este Valeriu Gheorghiță, medicul care va coordona campania de vaccinare anti-covid?

Medicul Valeriu Gheorghiță va fi coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi făcută publică săptămâna viitoare. Valeriu Gheorghiță este  medic primar la Spitalul Militar din București.

Vaccinarea anti-covid se va face etapizat și va începe cu grupele de populație stabilite pe criterii epidemiologice, respectiv personal medical, cei aflați în grupele de risc, dar și lucrători din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente.

Coordonatorul campaniei va fi Valeriu Gheorghiță, medic primar la Spitalul Militar Central. Dr. Gheorghiță are 38 de ani, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş în 2006 şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel, potrivit CV-ului său.   

A făcut rezidenţiatul l-a făcut la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof Dr Matei Balș”. Din 2012 lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”, mai întâi ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016 este asistent universitar.