Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


În Dolj, braconierii sunt opriți cu focuri de armă. O persoană a fost împușcată de un paznic de vânătoare

2726016-mediafax_foto-ana_poenariu.jpg

Sursa imaginii: 
Mediafax Foto

Un conflict armat între paznici de vânătoare şi mai multe persoane prinse la braconat a avut loc în judeţul Dolj. Un bărbat de 35 de ani a fost împuşcat de paznicul de vânătoare, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un paznic de vânătoare a fost rănit în conflict, au precizat pentru RFI surse din cadrul Poliției doljene.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj citat de news.ro, în cursul nopţii trecute, poliţişti din cadrul Sectiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi de un tânăr de 23 de ani cu privire la faptul că, în timp ce de afla în serviciul de patrulare împreună cu alţi cinci paznici de vânătoare, în extravilanul comunei Teasc, a depistat mai multe persoane care braconau.

“La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei precum şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj care au stabilit faptul că în extravilanul comunei Teasc, ar fi izbucnit un conflict între paznicii de vânătoare şi persoanele depistate, în urma căruia un bărbat de 45 de ani, paznic de vânătoare, a suferit leziuni pentru care a necesitat acordarea de  îngrijiri medicale fiind  transportat la spital de către un echipaj SMURD, conştient şi cooperant. De asemenea, în timpul conflictului au fost provocate distrugeri unui autoturism”, se arată în comunicat.

În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic şi ultraj.

De asemenea, tot în cursul nopţii trecute, poliţiştii au fost sesizaţi că la Unitatea Primiri Urgenţe a unui spital din Craiova s-a prezentat un bărbat de 35 de ani, care avea o plagă împuşcată.

“Din primele verificări efectate, poliţiştii au stabilit că în timpul conflictului, paznicul de vânătoare ar fi tras două focuri de avertisment în aer şi unul către bărbatul de 35 de ani cu arma utilitară de pază deţinută ca armă de serviciu de către acesta”, a mai precizat sursa citată.

Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, fiind informat totodată un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care continuă verificările în acest caz.

Într-un interviu acordat RFI, Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvând al IPJ Dolj, a precizat că în zona unde s-au produs incidentele mai fuseseră semnalate în trecut acte de braconaj cinegetic, adică vânătoare ilegală.

Reprezentanta poliției doljene mai afirmă că doasrul penal a fost întocmit in rem, respectiv împotriva faptei, nu a unei persoane. Cercetările sunt în derulare și vor fi comunicate pe măsura pregresului înregistrat în anchetă, a mai declarat purtător de cuvând al IPJ Dolj.

Ascultă:

 
Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvând al IPJ Dolj, despre incidentele de la Coșoveni