Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


La fiecare 17 secunde, un european moare de Covid-19

decese_covid.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Europa a redevenit epicentrul pandemiei Covid-19, iar o persoană moare din cauza virusului la fiecare 17 secunde, anunță Organizația Mondială a Sănătății.

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a transmis joi mesajul tragic:

Europa reprezintă 28% din cazurile globale și 26% din decese cumulative în regiune. Săptămâna trecută, acest continent a înregistrat peste 29.000 de noi decese din cauza Covid-19. Aceasta înseamnă că o persoană care moare la fiecare 17 secunde.”

Doar în ultima săptămână, decesele au crescut cu 18%, a adăugat oficialul OMS.

Totuși, există câteva semne promițătoare că acțiunile pe care guvernele le-au întreprins pentru a încerca stoparea răspândirii virusului ar funcționa.

În plus, numărul cazurilor săptămânale de coronavirus în Europa a scăzut săptămâna trecută, pentru prima dată în trei luni.

Și noile infecții săptămânale au scăzut cu 10%, până la 1,8 milioane. Dr. Kluge a sugerat că blocările stricte reimpuse în mai multe țări europene, inclusiv Marea Britanie, Franța și Spania, au un efect.

Tot Organizația Mondială a Sănătății a anunțat miercuri că aproape jumătate din numărul total de infecții cu coronavirusul depistate la nivel mondial săptămâna trecută au fost în Europa, transmite „Euronews”.

Europa a fost continentul cu cele mai multe cazuri, 46% din toate contagierile depistate în întreaga lume fiind înregistrate aici.

Numărul de noi infecții din Europa a scăzut însă cu 10% comparativ cu săptămâna trecută, datorită „întăririi măsurilor sociale și de sănătate publică”, potrivit OMS.

În ciuda scăderii numărului de noi contagieri, cel al deceselor a crescut la peste 29.000 – aproape jumătate din totalul deceselor cauzate de Covid-19 la nivel mondial.

Creșterea cea mai bruscă a numărului de noi cazuri s-a înregistrat în Austria, care a bifat o creștere de 30% față de săptămâna trecută.