Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tot mai multe localități din jurul Capitalei intră în carantină

covid_carantina.png

Image source: 
pixabay.com

Orașul Bragadiru și comuna Chiajna urmează să intre în carantină. DSP Ilfov a făcut propunerea. Urmează ca şeful DSU să emită ordinul de carantinare zonală. Joi seară, au intrat în carantină comunele Berceni și Clinceni din județul Ilfov.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a propus carantinarea oraşului Bragadiru şi a comunei Chiajna începând de vineri, de la ora 22,00, a declarat pentru Agerpres prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zamfir.

"Aseară a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca urmare a propunerii înaintate de DSP Ilfov şi cu avizul INSP prin care am propus măsura carantinării zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna. Noi am făcut propunerea ca de astăzi, la orele 22,00. Urmează ca şeful DSU să emită ordinul de carantinare zonală care va fi publicat în Monitorul Oficial", a precizat prefectul.

Joi seară, au intrat în carantină comunele Berceni și Clinceni din județul Ilfov, pentru o perioadă de 14 zile. În Berceni rata de incidență cumulată calculată miercuri pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,11 la mia de locuitori. Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

În Clinceni, rata de incidență cumulată calculată pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,03/1.000 locuitori. Din populația totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare), a fost de 75 de persoane.

Creştere mare a ratei de infectare în judeţul Ilfov; judeţul Sibiu scade față de joi

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 9.272 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 160 de decese. La ATI sunt internaţi 1.139 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Judeţul Ilfov înregistrează o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 7,89 la mia de locuitori, în creştere mare faţă de ziua anterioară, când a avut 6,78 la mia de locuitori. Pe primul loc rămâne judeţul Sibiu, cu o rată de infectare de 8,9 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a înregistrat 9,06 la mia de locuitori.

Municipiul Bucureşti are o incidenţă de 5,79 la mia de locuitori, în creştere faţă de joi, când a avut 5,66.


Image source: 
Grupul de Comunicare Strategică