Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ, condamnată definitiv pentru luare de mită

carmen_dorobat.jpg

Image source: 
youtube

Carmen Dorobăţ a fost condamnată vineri definitiv, fiind acuzată că ar fi luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor.

Judecătorii Curţii de Apel au păstrat condamnarea de trei ani cu suspendare, din prima instanţă, însă i-au modificat pedeapsa complementară.

Dacă în primă instanţă medicul nu avea voie nici să predea şi nici să deţină o funcţie publică, acum i-a fost interzis doar să predea într-o instituţie de învăţământ, fie ea privată sau publică, timp de cinci ani.

Gheorghe Dorobăţ, spțul ei, a fost condamnat şi el în primă instanţă, tot cu suspendare, la 2 ani şi 3 luni de închisoare, iar pedeapsa i-a fost menţinută.

De asemenea, nici acesta nu are voie să predea și i se interzice şi exercitarea unei funcţii publice.

Soţii Dorobăț au fost condamnaţi pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015. Carmen Dorobăţ a fost acuzată că ar fi primit diverse sume de bani de la studenţi, pentru a le facilita promovarea examenelor universitare.

Reacția managerului Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a fost scurtă:

„Am luat act de decizia justiției, sigur, cu tristețe. Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum, cu aceeași implicare în momentele acestea de pandemie”, a declarat Carmen Dorobâț.