Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sindicatul Europol: Rugăm hoții să nu fure după ora 18:00

politia.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Sindicatul Europol

Acesta este mesajul reprezentanților sindicatului Europol care comentează astfel, în mod ironic, o decizie a șefilor IPJ Harghita care au stabilit că polițiștii vor lucra de luni până sâmbătă, între 06:00 și 18:00.

Potrivit sindicaliștilor de la Europol, șefii de la IPJ Harghita i-au anunțat pe subalterni că de acum încolo vor munci câte 12 ore, de luni până sâmbătă, între 06:00 - 18:00. În cazul unor urgențe, polițiștii vor fi chemați de acasă, mai spun reprezentanții Europol.

 

 

„Dacă totuși infractorii vor fi nesimțiți și nu vor înțelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus și vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ș.a.m.d., polițiștii vor fi chemați de acasă să intervină”, scrie în mesajul Europol, postat pe Facebook.

Pe de altă parte, Europol susține că decizia îi va avantaja pe hoții de lemn din păduri:

„Acest model de "menegeri", nu numai că își bat joc de polițiștii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcați în uniformă pentru ca atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranța cetățeanului este un deziderat de fațadă. Nu știm care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea polițiști în serviciu după ora 18:00 și în weekend, însă suntem convinși că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea și exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă”, precizează Europol.

Reprezentanții Europol au sesizat conducerea Poliției Române despre deciziile luate în județul Harghita.