Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un spital modular ATI ar putea fi construit la Piatra Neamț de Asociația Dăruiește Viață

oana_si_carmen.jpg

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață
Image source: 
Facebook/ Oana Gheorghiu

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, și-au propus să construiască un spital modular ATI, cu toate facilitățile necesare, chiar în curtea Spitalului Județean Piatra Neamț. Potrivit unui mesaj postat pe pagina de socializare a asociației, "dacă toate autoritățile locale se pun de acord, noi vom construi repede un spital modular la Piatra Neamț. Și știți că noi înseamnă noi toți".

"Azi am fost la Piatra Neamț. De fapt încă suntem aici. Spitalul Județean Piatra Neamț are nevoie de ajutor, pacienții cu forme grave de COVID și nu numai, trebuie să aibă urgent acces la serviciile de terapie intensivă.
Am fost aici cu o echipă completă de specialiști în instalații sanitare, electrice, ventilație și gaze medicale, pentru a găsi cea mai bună soluție. Și cea mai bună soluție este un spital modular ATI, cu toate facilitățile necesare unui astfel de serviciu medical, în curtea spitalului județean.
Dl Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a venit împreună cu echipa sa pentru a ne întâlni și a discuta soluțiile propuse, având în vedere că spitalul în care a avut loc un incendiu  (...) în urmă cu 10 zile, este în administrarea Consiliului Județean. A fost un bun prilej să-i explicăm care sunt problemele la Spitalul Modular Lețcani pe care l-a cofinanțat. Sper să fi înțeles că oxigenul pe care acel spital îl folosește pentru tratarea pacienților cu COVID nu e deloc ce trebuie. O concentrație de 90-94%  a oxigenului folosit în COVID nu salvează vieți. Poate că întâlnirea asta va schimba ceva acolo.
Una peste alta, dacă toate autoritățile locale se pun de acord, noi vom construi repede un spital modular la Piatra Neamț. Și știți că noi înseamnă noi toți.", potrivit unui mesaj postat de cele două fondatoare ale Asociației Dăruiește Viață. 

Bilanțul tragediei de la ATI Piatra Neamț a ajuns la 12 morți. Medicul Cătălin Denciu, care a încercat să salveze pacienții din salonul cuprins de flăcări, se află în continuare internat într-un spital din Belgia.În noaptea incendiului (14 noiembrie), medicul  a fost transportat la Iași de unde a fost preluat cu un avion militar și dus la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, de unde a fost transferat, cu o aeronavă a MApN, la la spitalul militar din Bruxelles.