Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ascultați RFI și faceți asta de 30 de ani! Duplex București-Paris, ediție specială

rfi25_0486.jpg

Ascultați RFI și faceți asta de 30 de ani! Duplex București-Paris, ediție specială
Ascultați RFI și faceți asta de 30 de ani! Duplex București-Paris, ediție specială

E ziua noastră astăzi- 26 noiembrie 1990, Radio Delta emitea pentru prima dată din Complexul Leu- și continuăm seria emisiunilor speciale cu 40 de minute, într-o ediție prelungită, de două ore, vom fi împreuna până la ora 20.00. Îi veți asculta între alții pe Luca Niculescu, fost reactor șef RFI, actual ambasador al României la Paris, pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu și pe Laura Codruța Kovesi, primul procuror general european. 

Suntem o poveste unică în peisajul media autohton, care se identifică cu istoria recentă. Ne însoțim de trei decenii, cu echilibru, onestitate, obiectivitate, curaj și curiozitate, cu inspirație, cu multe reușite dar și cu ezitări, cu întrebări rămase fără răspuns, poate cu neîmpliniri, cu lucruri pe care le-am fi putut face mai bine sau mai repede.

N-am făcut pariul de a fi primii întotdeauna dar ne-am ținut mereu de cuvânt, ne-am onorat promisiunea de a fi cinstiți cu noi dar mai ales cu voi, am fost mereu o voce curată, cu informații verificate, cu analize pertinente, chibzuit și așezat,  fără judecăți, fără interpretări, fără dublă măsură, și cu încrederea că sunteți acolo iar aprecierile și observațiile deopotrivă, pe care ni le-ați făcut, ne-au ajutat să ținem balanța dreaptă.

Acum, privim spre trecut cu bucurie și emoție și cu încredere spre viitor, incert cum e, până la urmă, care ar mai fi farmecul?

Multumesc pentru poveste, RFI! La mulți ani!