Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Slujbele de Crăciun se vor desfășura și în interiorul bisericilor

Anunțul a fost făcut de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, care a precizat că slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecție anti-Covid-19. 

Oficialul guvernamental a mai spus că autoritățile caută soluții pentru respectarea măsurilor anti-Covid.

Acesta a scris un mesaj pe Facebook că autoritățile și reprezentanții Bisericii trebuie să găsească soluții pentru respectarea regulilor impuse de epidemie:

Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică. Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat de secretarul general al Guvernului.