Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victime de top ale COVID 19 : campionul mondial al Formulei 1 Lewis Hamilton

Campionul mondial al Formulei 1 Lewis Hamilton a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și nu va participa la Marele Premiu de la Sakhir de la finele acestei săptămâni.

Hamilton nu va putea urca pe podium la ceremonia de premiere din Bahrein, locul unde la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc un grav accident al pilotului Romain Grosjean, a căriu mașină s-a rupt în două și a luat foc. Hamilton a acuzat primele simptome luni, când a participat la cursă, iar după un test dublu a fost confirmată contaminarea cu coronavirus.

Hamilton acuză simptome ușoare, iar în prezent se află în izolare și urmează tratamentul prevăzut în protocol pentru această afecțiune.

Hamilton ar fi putut obține prin acest premiu cea de-a 100 victorie din cariera sa, în acest moment fiind câștigătorul a 98 de curse.

Mercedes nu a comunicat încă cine îl va înlocui pe Hamilton, iar favoritul pare a fi Stoffel Vandoorne. Acesta are dezavantajul că în prezent este ocupat la Valencia cu teste pentru Formula E. În cazul în care Stoffel Vandoorne nu va putea fi prezent, o altă opțiune ar putea fi Esteban Gutierrez.