Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


1,3 miliarde de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani nu au conexiune la Internet acasă

Un raport comun al UNICEF și al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor arată că, la nivel global, 58% dintre copiii de vârstă școlară din cele mai bogate gospodării au conexiune la Internet acasă, comparativ cu doar 16% dintre copiii din cele mai sărace gospodării. 

Raportul constată o lipsă similară a accesului în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani, 63% neavând conexiune la domiciliu.

Aproape un sfert de miliard de elevi din întreaga lume sunt încă afectați de închiderea școlilor. În prezent din cauza pandemiei COVID-19, sute de milioane de elevi se bazează pe învățarea virtuală. Dar pentru cei care nu au acces la Internet, educația poate fi inaccesibilă.

Decalajul digital perpetuează inegalitățile care deja creează diviziuni între țări și comunități, arată raportul. Copiii și tinerii din cele mai sărace gospodării, din statele rurale și cu venituri mai mici, rămân și mai mult în urma colegilor lor și au foarte puține șanse de a recupera.

La nivel global, 58% dintre copiii de vârstă școlară din cele mai bogate gospodării au conexiune la Internet acasă, comparativ cu doar 16% dintre copiii din cele mai sărace gospodării. Aceleași disparități există și la nivelul veniturilor țărilor respective. Mai puțin de unu din 20 de copii de vârstă școlară din țările cu venituri mici are conexiune la Internet acasă, comparativ cu aproape nouă din 10 din țările cu venituri mari.