Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Joe Biden, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton gata să se vaccineze în public

obama_bush_clinton.png

Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton la Dallas, Texas, 25 aprilie 2013
Sursa imaginii: 
© Alex Wong, AFP via France24

Președintele ales Joe Biden, foștii președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton au transmis că sunt pregătiți să se vaccineze public contra Covid19,  în fața camerelor de luat vederi, pentru a-și încuraja concetățenii să le urmeze exemplul, relatează France24.

Barack Obama, 59 de ani, a declarat că are ”încredere totală” în autoritățile sanitare ale țării, în frunte cu imunologul Anthony Fauci.

”Dacă Fauci îmi spune că vaccinul e sigur, nu o să am nicio ezitare. Promit că atunci când vaccinul va fi disponibil și pentru persoanele mai puțin vulnerabile, mă voi vaccina. Aș putea să fac asta la televizor, sau să fiu filmat, pentru ca oamenii să vadă cu ochii lor...”, a spus Obama pentru postul de radio SiriusXM.

În urma publicării în ziarul washington Post a unui apel public adresat lui Joe Biden și soției sale de a se vaccina în direct la televiziune pentru a-i convinge pe sceptici, președintele ales al SUA a răspuns: ”O să fac asta cu plăcere”.

De asemenea, Freddy Ford, un purtător de cuvânt al fostului președinte George W Bush a declarat la CNN că acesta este dispus să se vaccineze împotriva Covid19.

În sfârșit, purtătorul de cuvânt al lui Bill Clinton, Angel Urena, a declarat tot la CNN că fostul președinte, acum în vârstă de 74 de ani, se va vaccina în public, ”dacă asta îi poate convinge și pe alți americani să-i urmeze exemplul”.