Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


MAE: A început votarea și în secțiile din SUA și Canada

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Urnele pentru alegerile parlamentare s-au deschis și în secțiile din SUA și Canada. Este vorba de secțiile din vestul SUA (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland și Seattle) și al Canadei (Vancouver), potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Românii cu domiciliul sau reședința în străinătate pot vota la alegerile parlamentare 2020 la oricare dintre cele 748 de secții organizate în străinătate. Secțiile de votare sunt deschise între orele 7.00 și 21.00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare sau se află la rând în afara sediului secției de votare, pentru a intra în localul de vot.
Românii cu domiciliul în străinătate pot vota pe baza unuia din următoarele acte: pașaportul simplu, cu menționarea țării de domiciliu, pașaportul simplu temporar, cu menționarea țării de domiciliu, pașaportul simplu electronic, cu menționarea țării de domiciliu.

 

La această oră votarea s-a încheiat în 19 secții din Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Republica Singapore, Republica Indonezia, Regatul Thailandei, Vietnam și Kazahstan.