Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rușii vaccinați anti-Covid-19 trebuie să nu consume alcool timp de două luni

vodca_rusia.jpg

Sursa imaginii: 
ARTE

Autorităţile sanitare ruse au sfătuit persoanele care se vaccinează împotriva infecției cu coronavirus să se abţină de la consumul de alcool timp de 56 de zile, anunță agenţia EFE.

Anunțul privitor la vaccinul Sputnik-V a fost făcut, marți, la postul de radio Komsomolskaia Pravda:

''Două săptămâni înainte de imunizarea cu prima doză de vaccin trebuie categoric să nu se consume alcool. Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după', deci, în total 56 de zile”, a declarat responsabila sanitară rusă Anna Popova.

Tot ea a subliniat că cei care se vaccinează trebuie să aibă mare grijă de organismul lor în acest interval de timp, dacă doresc să-şi întărească sistemul imunitar în faţa coronavirusului:

''Dacă dorim să avem sănătate şi autoapărare imunitară, atunci trebuie să lăsăm organismul să o formeze. Pentru aceasta, nici înainte, nici după, nici în timpul vaccinării nu trebuie să se consume alcool. Pur şi simplu deloc şi în niciun caz'', a explicat responsabila sanitară, referindu-se la consumul de votcă şi alte băuturi distillate sau nu.

Dacă vor apărea efecte adverse generate de abstinenţa forţată la alcool, ea le-a recomandat celor care suferă vreun ''disconfort'', să apeleze la medic.

Amintim, vicepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile, recomandare extinsă acum de Anna Popova cu două săptămâni.

Conform presei ruse, pe reţelele de socializare mulţi cetăţeni ruşi au reacţionat negativ faţă de acest îndemn la abstinenţă la alcool, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

Popova a mai spus că Rusia este pregătită pentru vaccinarea masivă gratuită şi voluntară, ordonată de preşedintele Vladimir Putin, într-o ţară care a înregistrat până acum 44.159 de decese dintre cele peste 2,5 de milioane de persoane testate infectate cu coronavirus.


Sursa imaginii: 
youtube