Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nicușor Dan: Deocamdată, nu se impune carantina în București

Primarul general al Capitalei a anunțat, la „Digi 24”, că în acest moment nu se impune măsura introducerii capitalei în carantină, așa cum a sugerat tot marți colaboratorul său, Vlad Voiculescu. 

Cu toate astea, edilul general al Bucureștiului recunoaște că vor fi discuții despre acest subiect, în zilele următoare:

Carantina se impune atunci când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate. În București indicatorul este în jur de șase și nu se impune în acest moment carantinarea. Nicidecum Bucureștiul nu intră în carantină. Este ultima ipoteză… pentru moment nu se pune problema”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul general a mai spus că, probabil, virusul în București se transmite prin intermediul transportul în comun, urban și interurban, dar și la locul de muncă unde oamenii sunt mai puțin prevăzători.

Nicușpr Dan a mai spus că autoritățile vor face tot ce este posibil ca să nu oprească economia din Capitală:

București este un motor economic, facem ce ține de noi ca să nu-l oprim”.

Aceste explicații au apărut după ce marți, Vlad Voiculescu, propunerea USR PLUS pentru funcția de viceprimar al orașului București, a declarat că trebuie luată în considerare varianta carantinei din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 din Ilfov:

Este o opinie exprimată în spațiul public, trebuie să o luăm exact așa cum a fost dată, știm cu toții că această ipoteză există”, a precizat Nicușor Dan despre afirmațiile lui Voiculescu.