Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alertă de călătorie MAE: Ploi și vânt puternic în Andaluzia, Spania

mae.jpg

Image source: 
mae.ro

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania, că o alertă meteo Cod portocaliu de trei zile de ploi şi vânt puternic a fost emisă pentru comunitatea autonomă Andaluzia.

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Comunitatea Autonomă Andaluzia, că Agenția Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de ploi şi intensificări ale vântului, pentru perioada 11-13 decembrie 2020, transmite Mediafax.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla la: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Sevilla: +34648212169.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html, http://sevilla.mae.ro/contact, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.