Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Epidemia de Covid-19 se extinde rapid în penitenciarul de la Târgu-Jiu

Încă 14 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost depistate în rândul deţinuţilor de la Penitenciarul Târgu Jiu, au anunţat sâmbătă reprezentanţii unităţii.

Conform unui comunicat de presă, citat de Agerpres, cele 14 persoane private de libertate erau cazate în aceeaşi secţie de deţinere indicată în cazurile anterioare, sunt asimptomatice şi vor beneficia de tratament la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava:

n continuarea comunicărilor referitoare la situaţia epidemiologică înregistrată la Penitenciarul Târgu Jiu, vă informăm că alte 14 persoane private de libertate au fost confirmate pozitiv la testele efectuate pentru depistarea COVID-19. Reiterăm că situaţiile înregistrate sunt permanent prelucrate în rândul tuturor persoanelor private de libertate, astfel că starea de spirit a efectivului custodiat este corespunzătoare. Misiunile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi, iar conduita de prevenţie se menţine", scrie în comunicatul de presă.

Amintim, marţi, 8 decembrie, Penitenciarul Târgu Jiu a mai raportat 4 cazuri de COVID-19 în rândul deţinuţilor, iar miercuri, 9 decembrie, încă 10 infectări.