Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Şase vaccinuri contra Covid-19 vor fi disponibile la primăvară, susține Bill Gates

bill_gates.png

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft
Sursa imaginii: 
AFP / arhivă via rfi.fr

Miliardarul filantrop a estimat că omenirea ar putea avea până la 6 vaccinuri împotriva Covid-19 aprobate şi pregătite pentru distribuţie până în primăvara anului 2021, în contextul în care progresele au accelerat în ultimele săptămâni în mai multe laboratoare.

Estimez că vom avea aproximativ şase vaccinuri aprobate în primul trimestru”, a declarat Bill Gates, citat de CNBC, la „Singapore FinTech Festival”.

Pe lângă serul dezvoltat de americanii de la Pfizer şi nemţii de la BioNTech, care a început deja să primească aprobări în state precum Marea Britanie, Bill Gates estimează că vaccinurile dezvoltate de Moderna, AstraZeneca, Jhonson & Jhonson şi Novavax, ar putea primi autorizaţie în următoarele luni. Totuşi, el nu a menţionat care este a 6-a companie.

Amintim, săptămâna trecută, Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care acordă aprobare în regim de urgenţă pentru vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, iar distribuţia ar trebui să înceapă săptămâna aceasta.

De cealaltă parte, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA ar urma să voteze acordarea unei autorizaţii similare chiar joi.

Fondatorul „Microsoft” este cu atât mai intresat de aspectul vaccinului, întrucât fundaţia „Bill & Melinda Gates” s-a implicat în mai multe proiecte globale din sfera sănătăţii, ca vaccinarea unor populaţii din ţările foarte sărace.

Totuși, Bill Gates avertizează asupra problemelor care se vor ivi în continuare, findcă vaccinurile trebuie să ajungă distribuite în mod corect către toate ţările, în special către cele mai puţin dezvoltate:

Trebuie să ne asigurăm că realizăm distribuţia într-un mod echitabil şi că nu va hotărî averea unui om dacă se va vaccina primul sau nu”, a adăugat miliardarul american.