Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Serviciile Google - Gmail, YouTube sau Drive - indisponibile în mai multe părţi din lume

Gmail şi YouTube, principale servicii ale Alphabet, care deţine Google, sunt indisponibile luni în mai multe părţi din lume, potrivit Downdetector care a primit mii de reclamaţii.

Serviciile Google - Gmail și YouTube au probleme, mulți useri reclamă că nu funcționează. Conform DownDetector.com, problemele au început și jurul ori 12:00 GMT și afectează useri din întreaga lume.

YouTube afişează mesajul „Something went wrong” (ceva nu funcţionează, n.r.), alături de imaginea cu o maimuţă care ţine o unealtă. Aparent, sunt afectate şi Google Drive şi Gmail. Motorul de căutare Google funcţionează normal.

Dintre cei ce anunță că au probleme, 54% spun că nu pot accesa YouTube, 42% că nu pot urmări videouri și 3% că nu se pot loga. La Gmail, 75% nu se pot loga, 15% spun că nu pot accesa siteul și 8% că nu primesc messaje.


Mesajul de eroare afișat utilizatorilor care accesează gmail.
Image source: 
captură foto gmail

La 13:54 DownDetector raporta 5.760 de useri din România care aveau probleme cu YouTube și 748 de rapoarte pentru Gmail. 2.270 de rapoarte priveau chiar Google.com. 

Google a fost afectată de o defecţiune amplă şi în luna august, iar luna trecută serviciile sale au fost pentru scurt timp indisponibile.

Luni, indisponibilitatea serviciilor a fost reclamată din ţări din Europa şi Asia.