Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Peste 130.000 au fost vaccinați în prima săptămână

vaccin_uk.jpg

Sursa imaginii: 
Getty Images

Ministrul Nadhim Zahawi, responsabil de vaccinare, a scris pe Twitter 137.897 de persoane care au fost vaccinate în primele șapte zile în Marea Britanie. Vaccinul Pfizer-BioNTech este primul administrat pe scară largă în lume după omologare. 

Cifra prezentată nu include persoanele vaccinate de medicii de familie și asistenții medicali din clinicile comunitare, care au înființate și au început să vaccineze luni.

Aproximativ 200 dintre aceste clinici locale de vaccinare sunt așteptate să fie puse în funcțiune până la sfârșitul săptămânii. Acestea vor fi urmate de încă 1.000 în următoarele săptămâni. În prima săptămână, peste 70 de spitale au participat la programul de vaccinare - alte 10 începând cu această săptămână.

Ministrul Zahawi a declarat că cifrele sunt provizorii și începând de săptămâna viitoare vor fi publicate date disponibile. Defalcarea pentru cele patru națiuni ale Regatului Unit este următoarea:

• 108.000 vaccinați în Anglia

• 18.000 în Scoția

• 7.897 în Țara Galilor

• 4.000 în Irlanda de Nord

Primele persoane invitate să se vaccineze au fost cele de peste 80 de ani au fost invitați alături de personalul de îngrijire și dinsănătate.