Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Starea pacienților de la Jilava este stabilă - anunță ANP în cazul Dragnea

Administrația Națională a Penitenciarelor a comunicat joi că niciun pacient de la Spitalul Jilava nu necesită îngrijiri de terapie intensivă și că starea tuturor este stabilă. 

Aceste precizările sunt făcute după ce Codrin Ștefănescu a anunțat că starea fostului lider PSD Liviu Dragnea s-ar fi înrăutățit:

Niciun pacient aflat în custodia Penitenciarului-Spital București-Jilava nu necesită îngrijiri medicale de terapie intensivă, unitatea penitenciar-spital asigurând conduita terapeutică specifică pentru forme ușoare și medii de îmbolnăvire cu Covid-19”, transmite ANP.

Conform reprezentanților instituției, starea de sănătate a tuturor pacienților confirmați pozitiv SARS-CoV-2 este stabilă și nu au fost înregistrate modificări care să impună suport medical extern.

Amintim, fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu anunțase anterior că starea de sănătate a lui Liviu Dragnea, internat la Spitalul-penitenciar Jilava, s-ar fi înrăutățit:

Vā anunț cā starea de sănătate a lui Liviu Dragnea s-a agravat! Brusc! Când a fost transferat la spitalul penitenciarului Jilava era asimptomatic. M-a sunat atunci și v-am informat pe toți! De 2 zile nu reușim să luăm legătura cu el, iar cei de acolo refuzā sā dea orice explicație familiei, avocatului sau presei! Vā voi ține la curent când vom afla detalii”, a scris Codrin Ștefănescu.

Informațiile cu caracter confidențial - informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale, pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres. Prin solicitarea telefonică a acestei categorii de informații, nu se poate face dovada calității petentului, existând riscul diseminării unor informații confidențiale în afara cadrului legal, de natură a prejudicia interesele persoanelor vizate”, au mai transmis reprezentanții ANP:

Liviu Dragnea a fost confirmat cu Covid-19 și a fost transferat la Penitenciarul-spital Jilava.