Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Doi medici, soț și soție, din Câmpina, decedați din cauza COVID-19

Doi medici, soț și soție, de la Spitalul Municipal Campina au decedat în urma infecției cu noul coronavirus. Ei au murit la trei zile distanță unul de celălalt. Tragedia a fost făcută publică de Federația “Solidaritatea Sanitară” din România. Potrivit ultimei raportări a Institutului Național de Sănătate Publică- din 15 decembrie 2020- de la începutul pandemiei, peste 9.000 de cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV-2.

"O tragedie ce ilustrează dramele și riscurile la care sunt supuse familiile salariaților din sănătate implicați în lupta cu această epidemie. 
Medicii Alexandrina și Octavian IONETE s-au infectat cu coronavirus, au fost internați ambii la  Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina, au luptat pentru viața lor, dar în cele din urmă, din nefericire, au pierdut această luptă.
Medic primar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Municipal Câmpina, Alexandrina Ionete, care a împlinit 68 de ani cu o zi înainte de deces, a ales să nu se pensioneze  și a continuat să lucreze în această perioadă dificilă punând în slujba luptei împotriva epidemiei, profesionalismul și cunoștințele sale. Exigentă și strictă în privința măsurilor de sănătate și protecție împotriva coronavirusului, din păcate, totuși ea s-a infectat cu Sars-Cov-2 și mai grav întreaga familie.
Soțul, Octavian Ionete, 70 ani, se pensionase din sistemul sanitar, fost medic radiolog și șef de secție al Laboratorului de Radiologie al Spitalului Municipal Campina a decedat pe 13 decembrie 2020,  cu doar trei zile înaintea soției.", potrivit anunțului postat pe pagina de facebook a Federației Solidaritatea Sanitară din România. 


Image source: 
Facebook/Federația Solidaritatea Sanitară

"Pentru profesionalismul de excepție, pentru asumarea riscului și dăruirea până la sacrificiul suprem, dr. Alexandrina Ionete va ocupa totdeauna un loc special în Panteonul Eroilor din Sănătate. 
Veșnică recunoștință și condoleanțe familiei îndurerate! 

Cei care doresc să aprindă o lumânare, să depună o floare sau să exprime mărturii personale o pot face și AICI".

 

Potrivit ultimei raportări a Institutului Național de Sănătate Publică- din 15 decembrie 2020- de la începutul pandemiei, peste 9.000 de cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV-2.