Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un pacient cu noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Britanie, a ajuns în Italia

italia_al.jpeg

Sursa imaginii: 
rfi.fr / Flavio Lo Scalzo/Reuters

Medicii italieni au depistat un pacient infectat cu noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie, a anunțat duminică Ministerul italian al Sănătății, anunță agenția Reuters.

Bolnavul și partenerul său au revenit din Regatul Unit în ultimele zile, cu un zbor care a aterizat pe aeroportul Fiumicino din Roma, iar acum sunt în izolare, au comunicat autoritățile Italiene.

Țările europene, printre care și Italia, au început să își închidă granițele călătorilor din Regatul Unit, duminică, din cauza îngrijorărilor că o nouă tulpină a coronavirusului ar putea fi importată din Marea Britanie în restul continenentului.

Decizia a fost luată după ce premierul britanic Boris Johnson a declarat că noua variantă a coronavirusului ar putea fi cu până la 70% mai transmisibilă, dar nu există dovezi că aceasta este mai periculoasă și nici care să sugereze că vaccinul va fi mai puțin eficient.

Preşedinţia germană a Consiliului UE a convocat deja, pentru luni dimineaţă, o reuniune de urgenţă a statelor membre, în baza mecanismului integrat al UE pentru un răspuns politic la crize – IPCR. Mecanismul are ca scop luarea unor decizii rapide şi coordonate la nivelul UE, în cazul unor crize importante şi complexe.