Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elevi: Școlile trebuie redeschise, dar nu oricum

Elevi scoli redeschise oricum.jpg

Elevii învață de câteva luni în sistem de școală online (Sursa foto: pixabay)
Elevii învață de câteva luni în sistem de școală online (Sursa foto: pixabay)

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, a comentat la RFI declarația făcută la Digi 24 de coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță, potrivit căruia unitățile de învățământ s-ar putea redeschide la începutul lunii aprilie.

Rareș Voicu precizează că elevii simt nevoia să se întoarcă fizic la clase, însă nu în orice condiții: ”Cred că trebuie să reluăm discuția pe care o purtam în luna august, legat de siguranța întoarcerii la școală a elevilor. Va fi nevoie de o dezinfectare riguroasă a școlilor, va fi nevoie de reclădirea stocurilor de materiale de protecție pentru elevi și profesori”.

”Putem explora și varianta învățării hibrid, adică să nu fie o întoarcere bruscă la școală pentru toți elevii, pentru că încă nu știm exact cum va decurge campania de vaccinare, în fapt. Cred că cel mai înțelept ar fi să fie planificată reluarea cursurilor pas cu pas, adică să nu venim toți buluc la școală, dar cu siguranță se simte nevoia reluării cursurilor în format fizic”, mai spune președintele Consiliului Național al Elevilor.

 
Rareș Voicu, despre posibila redeschidere a școlilor în aprilie