Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UE a aprobat vaccinul anti-Covid BioNTech/Pfizer

vaccine.jpg

 Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech.
Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat azi primul vaccin anti-Covid. Este vorba despre vaccinul produs de BioNTech/Pfizer.

Statele membre UE pot începe, de astăzi, imunizarea populației. România așteaptă primele 10.000 de doze în această lună, astfel încât personalul medical din unitățile de primă linie să fie vaccinat. Aproximativ 4.500 de angajați din 10 unități sanitare covid, fază1, vor fi imunizați cu cele 10.000 de doze, după cum a anunțat recent medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România.

EMA a acordat o autorizare condiționată a vaccinului numit Comirnaty, dezvoltat de BioNTech and Pfizer, pentru persoanele de peste 16 ani, potrivit comunicatului oficial.

”Comisia pentru medicamente de uz uman a EMA a realizat evaluarea riguroasă a vaccinului, ajungând prin consens la concluzia că sunt disponibile suficiente informații robuste despre calitatea, siguranța și eficiența vaccinului, astfel încât să recomande autorizarea condiționată”, potrivit comunicatului oficial.

Agenția Europeană a Medicamentului a devansat pentru astăzi decizia de evaluare a vaccinului în urma presiunii publice, dat fiind că SUA, Marea Britanie, Canada, și alte state aprobaseră deja vaccinul.

Consultă AICI comunicatul oficial al Agenției Europene a Medicamentului.