Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Britanie a ajuns și în Australia

Autoritățile australiene au confirmat, luni, depistarea a două cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului identificată pentru prima dată în Marea Britanie, anunță agenția Reuters.

New South Wales – cel mai populat stat al Australiei, a raportat duminică șase noi cazuri de Covid-19 la persoane care s-au întors din străinătate și plasate în carantină, precizând că două dintre cazuri sunt cu noua tulpină, mai contagioasă, a virusului.

Autoritățile australiene au subliniat însă că nu cred că persoanele bolnave au circulat în comunitate:

Am avut câțiva călători care s-au întors din Regatul Unit cu mutația specifică”, a declarat Kerry Chant – directorul medical al NSW.

Australienii, care au dispus încă din luna martie închiderea granițelor pentru toți cetățenii străini și cei care nu sunt rezidenții permanenți ai Australienii au anunțat însă că nu iau în calcul suspendarea legăturilor aeriene cu Marea Britanie:

Toată lumea care vine din Regatul Unit intră într-o carantină de 14 zile la hotel și nu există niciun risc atât timp cât carantina funcționează atât de bine”, a declarat Paul Kelly – directorul medical al Australiei.

Amintin, noua mutație a coronavirusului, denumită VUI-202012/01, a mai fost depistată până acum în Marea Britanie, Danemarca și Italia.

De asemenea, se crede că ar fi ajuns și în Franța și Africa de Sud, dar, deocamdată, cazurile nu au fost confirmate oficial.