Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un focar de Covid apărut și la o bază militară aproape de Polul Sud

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Coronavirusul a fost detectat la o bază militară chiliană din Antarctica, singurul continent care până acum nu fusese afectat de pandemie, a anunțat luni armata din Chile, citată de AFP.

Conform comunicatului emis de militarii de rang înalt ai armatei chiliene „36 de bărbați au fost testați pozitiv pentru Covid-19, dintre care 26 erau soldați și 10 erau civili de la o companie de servicii ce a efectuat lucrări de întreținere programate la baza Antarcticii.

Infectarea datează de la recenta vizită la bază a navei marinei chiliene „Sargento Aldea”, care a efectuat manevre de sprijin logistic între 27 noiembrie și 10 decembrie.

La finalul misiunii, după ce vaporul a ajuns la portul Talcahuano, la 16 decembrie, au fost detectate trei cazuri pozitive dintr-un total de 208 membri ai echipajului.

Antarctica a fost, până în prezent, una dintre puținele regiuni din lume unde nu s-a înregistrat niciun caz de Covid-19, după instaurarea restricțiilor și anularea călătoriilor în scop turistic.

Personalul neesențial a fost evacuat la începutul pandemiei și s-a decis interzicerea oricărui contact între angajații din cele aproximativ 40 de baze militare și științifice internaționale instalate în Antarctica.