Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ONG: Majoritatea părinților nu vor să-și trimită copiii la școală dacă profesorii nu se vaccinează anti-COVID

scoala_on_line.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Circa 56,5% dintre părinții care au răspuns unui chestionar online, al Asociației Mame pentru Mame, nu și-ar lăsa copiii să revină la orele de școală în prezența unui profesor care nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului. În același timp, peste jumătate dintre cei chestionați (58,7%) au declarat că profesorii care nu doresc să se vaccineze ar trebui să țină doar ore online, nu cu prezență fizică în fața elevilor, spune la RFI, Ana Măiță, președintele asociației.

„Avem acum dovada că majoritatea părinților înțeleg utilitatea vaccinării și sunt de acord cu aceasta”, spune Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame și activist pentru drepturile femeilor, mamelor și copiilor.

„Ca mamă și fost pacient COVID-19, am o experiență directă cu boala și cunosc impactul pe care îl are asupra unei familii. Am trecut printr-o perioadă sumbră în care am fost izolată, cu alți doi membri ai familiei mele suspecți de infectare cu coronavirus, iar un altul, cu o stare de sănătate extrem de fragilă, la rândul său în izolare pentru a se feri de infecții. Înțeleg perfect preocupările părinților și aș dori să le transmit că au susținerea deplină a organizației noastre. Datorită vaccinării populația este acum ferită de boli grave precum difteria sau poliomelita, așadar vom depune toate eforturile pentru a convinge oamenii, în mod particular profesorii, de beneficiile vaccinării, în special în actualul context”, a spus  Ana Măiță. 

Potrivit acesteia, recentul sondaj publicat de Federația Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” arată însă o situație de semn opus, în care majoritatea profesorilor refuză vaccinarea. În schimb, opinia părinților, consultați prin intermediul chestionarului Asociației „Mame pentru Mame”, este că profesorii care nu doresc să se vaccineze ar trebui să predea exclusiv online.


Sursa imaginii: 
Asociația Mame pentru Mame

 „Din fericire, doar o mică parte dintre respondenți, 13%, consideră că acești profesori ar trebui excluși din învățământ, deci nu avem în față perspectiva unui conflict între părinți și profesori. Aceste date ne fac să credem că putem găsi o soluție acceptabilă pentru școală, care să le ofere profesorilor care nu doresc să se vaccineze șansa de a-și face în continuare meseria. Subliniez însă că organizația noastră susține în continuare cu fermitate adoptarea unei legi a vaccinării.”, mai spune Ana Măiță. 

ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA ANEI MĂIȚĂ, președintele Asociației "Mame pentru Mame" 

 

Chestionarul „Mame pentru Mame” a fost completat online de 703 români, în perioada 21-22 decembrie.
Despre Asociația Mame pentru Mame 
Asociația „Mame pentru Mame” este o organizație non-profit care are ca scop promovarea sănătății fizice și emoționale a gravidei, a mamei, a nou-născutului, a copilului și a familiei în general și desfășurarea activităților de informare a publicului destinate mamelor și părinților din România.