
Social
(FOTO) Norme de mediu, încălcate pe un șantier al Primăriei Capitalei din Drumul Taberei?
foto_cum_incalca_legea_primarie_capitala_santier.jpg

În Drumul Taberei, de vreo zece ani se circulă ca pe uliță. Drumuri desfundate, asfalt spart, copaci lipsă. În rest, multe șantiere, restricții de circulație, linia tramvaiului 41 deviată, haos în trafic, miros de canalizare, praf vara, mult noroi iarna.

Primăria Capitalei a deschis în mandatul Gabrielei Firea un șantier în zona fostului patinoar din Drumul Taberei. Municipalitatea schimbă de zor conducte, ceea ce în esență e un lucru util, pentru ca rețeaua de termoficare să înregistreze cât mai puține avarii, într-un oraș în care oamenii rămân regulat fără apă caldă și căldură, în plină iarnă.

Problema e însă modul în care se lucrează. După ce au reușit să distrugă un trotuar întreg cu utilajele grele care s-au mișcat de colo-colo, în zona pieței agroalimentare, iar trotuarul încă nu a fost reparat, acum se lucrează pe trotuarul de vizavi, unde mizeria este și mai mare.

Pe anumite porțiuni de trotuar care stau sparte de ani de zile, spre disperarea trecătorilor, a apărut acum un strat gros de noroi, de la camioanele care ies de pe șantierul Primăriei, pentru simplul motiv că muncitorii nu le spală roțile, așa cum îi obligă legea. Asta face ca pietonii care merg pe acel trotuar să fie nevoiți să treacă de-a dreptul prin glod, ca să nu mai vorbim de dârele de noroi întinse pe asfalt de utilajele grele care părăsesc șantierul.

Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 122/2010 îi obligă pe operatorii șantierelor să spele roțile mijloacelor de transport și utilajelor care ies pe drumurile publice.
E important de știut că după ce se usucă, noroiul se transformă în praf, se împrăștie în aer și este inhalat de oameni.
Amintim că România a fost sancționată anul acesta de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, din cauza poluării din București.