Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


#NoiFacemUnSpital | 31 decembrie, ultima zi în care companiile mai pot redirecționa 20% din impozitul pe profit sau pe venit pentru copiii bolnavi

daruieste_viata.jpg

Image source: 
Daruieste Viata

31 decembrie este ultima zi în care companiile mai pot redirecționa 20% din impozitul pe profit sau pe venit pentru #NoiFacemUnSpital. Contractul se completează online, în doar 2 minute, pe platforma Daruiește Viață, spune la RFI, Carmen Uscatu, co-fondatoare Asociația "Dăruiește Viață". Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă se construiește în România, exclusiv din donații și sponsorizări. Va fi dat în folosință la finalul anului 2021. Peste 350.000 de oameni și peste 4.000 de companii s-au implicat în acest proiect.

Carmen Uscatu, co-fondatoare Asociația "Dăruiește Viață":

Despre Spitalul de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traume:  "Clădirea începută în 2018 va fi dată în folosință la finalul anului 2021. Acum lucrăm la interioare, urmează să finalizăm licitația pentru Blocul Operator- o premieră în România pentru că va fi o clădire integral din sticlă. De asemenea, Centrul de Radioterapie va fi primul din România destinat copilului bolnav de cancer și va avea cele mai bune echipamente din sud-estul Europei.

Pe de altă parte, vrem să transformăm Spitalul de Copii Marie Curie într-un campus medical, un loc în care cercetarea să se întoarcă în România, să existe studii clinice, să existe centre de excelență, să fie practic locul unde copiii să vină să se trateze iar părinții să nu-și mai dorească să plece în străinătate atunci când o boală gravă le afectează copilul. 

Pentru asta, avem nevoie în continuare ca cei care au donat până acum să rămână implicați și, de asemenea, avem nevoie și de alți oameni care să se alăture. Primul spital, cu o suprafață de 12.000 mp, l-am evaluat la 30 de milioane de euro. A doua clădire va avea aceeași suprafață, practic estimăm aceeași sumă,nu știm valoarea reală.  A doua clădire va fi conectată cu prima, va prelua toate secțiile Spitalului Marie Curie. Estimăm că aceasta va deveni funcțională la finele anului 2025.

Oamenii se pot implica intrând pe platforma noastră Dăruiește Viață.ro. Vor găsi pe Homepage contractul de sponsorizare, companiile, durează 2 minute să-l primești semnat, înregistrat și ștampilat pe email dacă treci și suma. Persoanele fizice pot dona online, pot achiziționa cadouri, își pot face ziua de naștere. Practic, există mai multe modalități de implicare. Și un SMS la 8864 cu mesajul spital înseamnă 4 euro pe lună.

31 decembrie este ultima zi în care companiile mai pot redirecționa 20% din impozitul pe profit sau pe venit aferent anului 2020 către asociația Dăruiește Viață pentru proiectul #NoiFacemUnSpital. Completarea contractului de sponsorizare se face online. Ulterior companiile trebuie să facă viramentul bancar până în ultima zi a anului.

Despre așteptările de la noul ministru al Sănătății: "Întotdeauna ne-am așteptat la deschidere din partea unui ministru, nu a fost să fie până acum. Niciun guvern nu a știut să colaboreze cu societatea civilă, din păcate, o societate civilă care s-a ridicat mult peste nivelul politic. Da, ne dorim mult să colaborăm, mai ales că noi ne dorim un parteneriat public-ONG pentru acest spital de la "Marie Curie". Cu siguranță, vom purta discuții și cu ministrul Sănătății desemnat, și cu premierul, și cu Parlamentul, astfel încât să agumge să creăm un proiect pilot din acest spital, un spital în care s-au implicat peste 350.000 de români, peste 4.000 de companii până acum."

 
Ascultă aici interviul cu Carmen Uscatu, co-fondatoarea Asociației Dăruiește Viață