Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România va primi încă 150.000 de doze de vaccin anti-COVID până la sfârșitul anului

centru_vaccinare.jpg

Centrul de vaccinare anti-COVID-19, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”
Sursa imaginii: 
Mirela Dădăcuș/RFI România

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anticoronavirus în România, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri că se estimează că a doua tranşă de vaccin anti-COVID va sosi în România pe 28 decembrie. Este vorba despre aproximativ 150.000 de doze. Primele 10.000 de doze de vaccin au intrat astăzi în România, pe la Vama Nădlac.

„Se estimează pe data de 28 decembrie. Este o estimare. Vom şti cu două zile înainte, dar calendarul de livrare în momentul de faţă se va derula săptămânal. Practic, în fiecare săptămână vor ajunge circa 140.000 - 150.000 de doze în România”, a declarat vineri medicul militar Valeriu Gheorghiţă, potrivit Agerpres.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au intrat astăzi în România, pe la Vama Nădlac. Au fost preluate de șeful DSU, Raed Arafat și de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Vaccinurile vor fi depozitate imediat la Institutul medico-militar Cantacuzino, de unde vor fi distribuite în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Dozele de vaccin vor fi transportate în gheață carbonică pentru a le păstra la o temperatură de -70 de grade Celsius.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva  COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.

În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00 .