Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vaccinare anti-Covid și la Timișoara, dr. Virgil Musta: Mă simt liber, suntem la un nou început

vaccinare_anticovid6.jpg

Dr. Virgil Musta a fost unul dintre primii care au primit vaccinul anti-Covid la Timișoara
Sursa imaginii: 
Otilia Ghițescu / RFI România

 

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au fost administrate, duminică, primele doze de vaccin împotriva Covid-19. Cei dintâi vaccinați au fost cei din conducerea spitalului. Medicii speră că acesta este începutul sfârșitului pandemiei. 

 

La Timișoara au ajuns 500 de doze de vaccin anti-Covid-19. Primul timișorean care a făcut acest vaccin este dr. Teodora Moisil, coordonatorul campaniei de vaccinare în Timiș. „Eu cred în acest vaccin și cred că numai vaccinurile pot să oprească o pandemie. A fost foarte puțină reticență din partea personalului. Pe pacienții care nu cred că există Covid nu-i putem face să înțeleagă acest lucru. Poate că ar fi cazul să le spunem că această pandemie va continua și se pare că nu se va termina foarte curând dacă nu ne vaccinăm peste 70% din populație. Nu-mi este teamă de efectele adverse. Îmi doresc înapoi viața de dinainte, vrea să văd fața colegilor mei, dar pentru asta trebuie să facem vaccinul”, spune dr. Moisil. 

 

Dr. Virgil Musta spune, la rândul lui, că vaccinul este singura șansă să avem, din nou, vieți normale. „Mă simt liber, ceea ce este extraordinar. Trăiesc din nou libertatea și sunt fericit că am primit acest cadou de sfintele sărbători de Crăciun. Suntem la un nou început, este șansa noastră de a lupta eficient cu acest virus și de a câștiga războiul. Eu sunt convins că de anul viitor, încetul cu încetul, numărul de cazuri va scădea, până când vom învinge virusul și vom câștiga războiul. Depinde în primul rând de noi toți. Suntem primii care am dat exemplu, era esențial, dar nu putem numai noi singuri să luptăm. Eu sunt convins că populația va înțelege acest lucru (...) Viața a decurs cu totul altfel în ultimul an și sper că la anul vom intra într-o normalitate, chiar dacă puțin modificată”, afirmă specialistul timișorean. 

 

În jur de 200 de persoane vor fi vaccinate duminică la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Campania va dura trei zile, iar la finalul ei vor fi imunizați 415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar și personal administrativ. Vor fi vaccinate, în zilele următoare, și cadrele medicale din Spitalul CFR, Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul Municipal Timișoara. Marți începe vaccinarea și la spitalul de copii.