Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Livrarea vaccinului anti-covid, întârziată în 8 țări. Următoarea tranșă ajunge mâine în România

vaccin.jpg

© REUTERS/Dado Ruvic

În opt ţări s-a întârziat livrarea vaccinului anti-covid din cauza unor probleme tehnice ale producătorului, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Următoarele vaccinuri vor sosi pe 29 decembrie în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar pe 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în opt ţări este întârziată livrearea vaccinurile împotriva COVID-19 din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. Astfel, pe 29 decembrie vor sosi noi vaccinuri în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar pe 30 decemnbrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi, transmite News.ro.

„Din informaţiile pe care le deţinem, în opt ţări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. Astfel că, la acest moment ştim că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează:

  •  în data de 29 decembrie în Bucureşti, Cluj şi Timişoara
  • în 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi

Vă vom ţine la curent cu eventualele actualizări sau modificări ale programului de furnizare ale vaccinurilor anti-COVID-19”, a transmis GCS, într-un anunţ de presă duminică. 
 
Peste 3.000 de doze de vaccin anti-COVID vor fi distribuite în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului din ţară. Acestea sunt doar pentru prima administrare, iar la data rapelului va pleca de la Institutul Cantacuzino tranşa necesară.
 
Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale din prima linie în lupta împotriva pandemiei cărora le-a fost administrată duminică prima doză de vaccin anti-COVID este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse, mai spune sursa citată.
 
România va beneficia în total de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, urmând să primească săptămânal între 140.000 şi 150.000 de doze. Următoarea tranşă de 144.000 de doze de vaccin eraaşteptată în 28 decembrie, 29 decembrie.