Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


IGSU: Nu permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii!

petarde.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență le recomandă românilor să fie precauți în timpul Revelionului. Nu neglijați respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii virusului și nu permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii, scrie în mesajul pompierilor.

„A început număratoarea inversă până la noaptea dintre ani, iar noi, pompierii, avem două recomandări pentru voi: Nu neglijați respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus! Nu permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii! Dacă respectați cele două reguli simple, veți intra sănătoși în noul an!”, scrie în mesajul IGSU.

Pompierii mai spun că este important ca românii să sărbătorească acasă, în familie, și să poarte mască și să păstreze distanța fizică. În ceea ce privește artificiile, pompierii le recomandă românilor să nu le utilizeze în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor de încălzire și nu pot fi lăsate la îndemâna copiilor.

În noaptea Revelionului, peste 5.200 de pompieri vor asigura misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență, la nivel național. Răspunsul la solicitările cetățenilor va fi gestionat cu peste 3.300 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 130 mașini de descarcerare, 329 ambulanțe SMURD, 31 unităţi de terapie intensivă mobilă, 8 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic, precum şi 39 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.