Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marcel Ciolacu: Dublarea alocațiilor a fost o farsă sinistră!

ciolacel.jpg

Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Image source: 
Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, critică Guvernul Cîțu despre care spune că nu dă „doi bani” pe creșterea salariilor și pe mărirea pensiilor. "Însă, nu credeam că veți avea atâta josnicie să mințiți privind în ochii a milioane de copii! Înaintea alegerilor ați promis că le dublați alocațiile - nu în toamna acestui an, cum propusese PSD și votase Parlamentul- ci în tranșe semestriale de câte 20%, până în 2022. Azi, ați arătat țării că și dublarea alocațiilor a fost o farsă sinistră!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

„Am înțeles că nu dați doi bani pe ideea de a crește salariile românilor - nici a celor plătiți cu lefuri mici, în sectorul privat și nicidecum a bugetarilor! Am înțeles că nu vă interesează să le dați pensionarilor măcar șansa de a-și păstra nivelul de trai, amânând la nesfârșit majorările de pensii. Însă nu credeam că veți avea atâta josnicie să mințiți privind în ochii a milioane de copii! Înaintea alegerilor ați promis că le dublați alocațiile - nu în toamna acestui an, cum propusese PSD și votase Parlamentul- ci în tranșe semestriale de câte 20%, până în 2022. Azi, ați arătat țării că și dublarea alocațiilor a fost o farsă sinistră!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.


Image source: 
Facebook/Marcel Ciolacu

Acesta adaugă că „în Guvernul Țepelor, PNL i-a păcălit cu cinism pe copiii țării cu alocațiile, așa cum USR-PLUS i-a mințit pe părinții lor cu sloganul TaxeZero pe salariul minim! Sunteți mici la suflet și lipsiți de omenie! Sunteți Guvernarea Anti-Alocație, în care până și copii primesc țeapă cu dedicație!”.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, după ședința de Guvern de miercuri, că vor crește atât pensiile, cât și alocațiile, însă „în cea mai bună formulă pentru întreaga economie, nu doar pentru anumite categorii”. Despre alocațiile pentru copii și promisiunea de majorare a acestora cu 40%, premeirul a spus că pe actuala construcție bugetară creșterea cu 20% a alocațiilor este sustenabilă, dar decizia nu este a Guvernului, ci a Parlamentului.