Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


India se bazează pe vaccinul AstraZeneca

india_bun.png

Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Autoritățile sanitare din India au efectuat simulări de vaccinări în toată țara și intenționează să lanseze campania săptămâna aceasta. Cu o populație de 1,3 miliarde de oameni, țara se bazează pe vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca.

O mare repetiție înainte de a demara  campania de vaccinare pe scară largă: India a efectuat, sâmbătă, 2 ianuarie, simulări de vaccinări în întreaga țară înainte de a lansa o campanie masivă de vaccinare împotriva Covid-19.

Vineri, o comisie guvernamentală a recomandat utilizarea vaccinului dezvoltat de Universitatea din Oxford și AstraZeneca, iar primele injecții ar putea ajunge săptămâna aceasta, după ce autoritatea indiană pentru medicamente a dat undă verde.

India, a treia cea mai afectată țară din lume de coronavirus, după Statele Unite și Brazilia, și-a stabilit un obiectiv ambițios de a vaccina 300 de milioane de oameni până la jumătatea anului 2021.

Potrivit unui raport întocmit vineri de AFP din surse oficiale, India a avut 148.994 de morți și 10.286.709 de cazuri de contaminare.

Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a stocat deja zeci de mii de doze din vaccinul Covishield dezvoltat de AstraZeneca și aproximativ 96.000 de lucrători din domeniul sănătății au fost instruiți pentru a-l inocula.

Sâmbătă, lucrătorii din domeniul sănătății eu exersat pe manechine în centre special amenajate pentru viitoarea campanie de vaccinare din toată țara.

Regatul Unit și Argentina au fost primele țări care au autorizat vaccinul AstraZeneca / Oxford.

 

Traducere de Anda Costiuc după France24