Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia a vaccinat peste un milion de persoane contra Covid-19

vaccin_sputnik_v.jpg

Sursa imaginii: 
France24

În Rusia s-a depășit pragul de un milion de oameni imunizați împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi directorul institutului din Moscova care a produs acest vaccin, citat de DPA.

Zilnic, circa 100.000 de doze de vaccin Sputnik-V sunt administrate în Rusia, a declarat agenţiei de presă „Ria Novosti” Alexander Gintsburg, directorul Institutului de Cercetare „Gamaleia” pentru Epidemiologie şi Microbiologie din Moscova.

Acest institut a dezvoltat primul vaccin anti-COVID-19 din lume care a primit o aprobare oficială, iar Rusia a început campania de vaccinare în primele zile ale lunii decembrie.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a cerut ănsă autorităţilor din domeniul sanitar să accelereze vaccinările.

Astfel, până în noiembrie 2021, specialiştii se aşteaptă ca 70% din populaţia rusă, de 146 de milioane de locuitori, să fie imunizată.

Autoritățile ruse intenţionează să producă o jumătate de miliard de doze de vaccin în acest an, în special pentru export.

Câte două doze de vaccin Sputnik-V pentru fiecare pacient sunt necesare pentru a asigura imunitatea, care, potrivit specialiştilor, se instalează în primele 42 de zile după inoculare.

De asemenea, numărul infectărilor zilnice cu SARS-CoV-2 a scăzut recent în Rusia şi a ajuns marţi la 24.200 de cazuri.

Mai mult de 3,2 milioane de cetăţeni ruşi au fost infectaţi cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, iar autorităţile locale au raportat 59.500 de decese cauzate de Covid-19.