Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Când ar putea fi redeschise școlile?

Elevi scoli redeschise oricum.jpg

Elevii învață de câteva luni în sistem de școală online (Sursa foto: pixabay)
Elevii învață de câteva luni în sistem de școală online (Sursa foto: pixabay)

Școlile ar trebui redeschise în localitățile cu puține cazuri de Covid-19. Iată ce declară la RFI președintele Consiliului Național al Elevilor (CNE), Rareș Voicu, după întâlnirea de joi cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Rareș Voicu recunoaște în schimb că unii elevi se tem să revină în bănci, în condițiile în care mulți profesori refuză să se vaccineze. Scenariul vehiculat în spațiul public este ca școlile să se redeschidă pe 8 februarie, dar totul depinde de situația epidemiologică.

Rareș Voicu explică poziția elevilor pe tema redeschiderii școlilor: ”Asta a fost solicitarea noastră, ca școlile să fie redeschise încă de pe 11 ianuarie, dar nu în mod iresponsabil, peste tot, indiferent de rata incidenței, ci raportat la situația epidemiologică din fiecare localitate, decizia să fie luată la nivel local. Acolo unde elevii se pot întoarce în siguranță la școală, să poată să meargă la școală și acolo unde rata incidenței este prea mare, să rămânem în online, pentru că nu vrem să punem viața cuiva în pericol”.

Președintele CNE declară că unii elevi se tem să revină în bănci, atâta timp cât cei mai mulți profesori refuză să se vaccineze anti-Covid: ”Cu siguranță apare o teamă, da, pentru că există o stare de neliniște legată de învățarea în sala de clasă, pentru că astea sunt vremurile în care trăim. Chiar dacă avem grijă și păstrăm distanța și respectăm măsurile sanitare, e clar că dacă există o posibilitate de a scăpa de acest virus și profesorii, cei care ne sunt modele, până la urmă, nu și-o asumă, cred că da, putem vorbi despre o oarecare reținere”.

 
Rareș Voicu, despre discuțiile elevilor cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu