Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cea mai populată țară musulmană – Indonezia a ales vaccinul chinezesc

indonezia_sinovac.jpg

Sursa imaginii: 
CNN

Clerul musulman al națiunii cu 250 de milioane de locuitori declară vaccinul anti-Covid-19 produs de Sinovac Biotech "sfânt şi halal".

Anunţul a fost făcut vineri de Consiliul Ulema al Indoneziei, cu câteva zile înainte de începerea programului de imunizare cu vaccinul chinezesc, notează Reuters.

Țara cu cel mai mare număr de musulmani din lume, a cumpărat 3 milioane de doze şi intenţionează să le utilizeze când îşi va demara campania de vaccinare, iar miercuri, preşedintele Joko Widodo a fost primul vaccinat.

Clericul Asrorun Niam Sholeh, de la Comisia „fatwa” a Consiliului, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că vaccinul CoronaVac produs de Sinovac este "sfânt şi halal", chiar dacă autorizarea lui depinde încă de Agenţia indoneziană pentru alimente şi medicamente:

"Aceasta ar putea fi informaţia care să liniştească oamenii, mai ales pe musulmani", a spus Niam.

Trebuie spus că Indonezia se confruntă cu cea mai gravă epidemie de COVID-19 din Asia de Sud-Est şi autorităţile indoneziene se bazează pe un vaccin care să ajute la depăşirea crizelor economică şi de sănătate care fac ravagii în ţară.

Indonezia a înregistrat vineri, pentru a treia zi consecutive, un număr-record de contaminări, de peste 10.000 de infectări zilnice, şi a fost depăşit nivelul de 800.000 de contaminări înregistrate în total în această ţară, printre cele mai mari cifre din acea zonă a lumii.

Au fost înregistrate, în total, 23,753 de decese cauzate de COVID-19.

Astfel, BPOM şi-a exprimat speranţa că o aprobare de urgenţă a CoronaVac, care depinde de testările vaccinului în Indonezia, va fi dată înainte de ziua de miercuri.

Amintim, CoronaVac a avut o eficienţă de 78% în timpul ultimului stadiu al testelor efectuate de autoritățile braziliene.