Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atacuri violente ale veverițelor au îngrozit locuitorii din Queens. ”Au fost rapide și sângeroase”, spun victimele

veverita_atac_1.jpg

Sursa imaginii: 
WCBC

Mai multe persoane din Rego Park, în districtul american Queens, au fost atacate și mușcate de veverițe, posibil deranjate de oameni, în ultimele săptămâni.

Această aresivitate neobișnuită a micilor rozătoare din copaci i-a făcut pe unii oameni din zonă să se teamă să mai iasă afară fără a fi înarmați cu spray de piper sau alte ”arme” anti-veveriță, notează „The Guradian”:

Câțiva oameni sunt destul de speriați”, a spus Micheline Frederick, o rezidentă local, pentru „Guardian US”.

Femeia a fost ea însăși atacată de veveriță la 21 decembrie, când își ținea ușa deschisă, în timp ce angajații unei firme de livrări îi cărau mobilierul:

Dintr-o dată veverița mi-a urcat pe picior și m-am gândit că ”este un rozător mic, cât de rău ar putea fi?!”, așa că am rămas complet nemișcată și, la cîteva clipe după, sângele a început să țâșnească. A fost ca un meci de lupte care s-a însângerat foarte repede”, a spus Micheline Frederick.

Luptă solitară a femeii cu veverița, purtată după ce furnizorii de mobilă au fugit în casă, a fost surprinsă de camera de supraveghere a vecinului ei.

Înregistrările arată sânge pe Frederick și pe zăpada din apropiere. Femeia a suferit mușcături la brațe și mâini:

Aveam mâna în jurul corpului și nu puteam să scap”, a spus ea. „A fost un atac furios și incredibil de puternic.”

Până la urmă, s-a scuturat puternic, suficient ca veverița să fugă într-un copac și să o privească. A fost nevoită să apeleze la tratament medical și a făcut injecții anti-rabie, în cazul puțin probabil în care veverița purta virusul turbării.

Alți câțiva vecini au fost și ei atacați, Micheline Frederick trebuind să țipe disperată către o femeie care a fost urmărită pe stradă de veveriță. „Aceste veverițe urmăresc agresiv oamenii”, a declarat rezidentul Vinati Singh pentru „WCBS”.

Deocamdată, nu este clar ce a determinat comportamentul extrem de neobișnuit al veverițelor, deși animalele pot acționa atipic dacă suferă de boli sau sunt obișnuite să fie hrănite de oameni din zona lor.

Oficialii din Queens au spus că au sfătuit angajarea unei firme autorizate pentru a prinde veverițele.

"Lucrăm activ cu rezidenții pentru a obține mai multe informații despre evenimente", a spus un purtător de cuvânt al departamentului de sănătate din New York, care a sfătuit ca oricine este mușcat să se prezinte la medic cât mai urgent.


Sursa imaginii: 
youtube