Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Papa se vaccinează anti-COVID 19 după decesul medicului său, infectat cu SARS COV 2

646x404.jpg

Image source: 
AFP

Papa Francisc a anunțat că intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19 săptămâna viitoare și chiar și-a făcut programare în acest sens. Suveranul Pontif i-a  îndemnânat pe toți să se vaccineze pentru a-și proteja nu numai viața lor, ci și pe a celorlalți, potrivit Reuters.

„Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul”, a spus Papa într-un interviu acordat postului TV Canale 5. „Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața al altora", mai spus el. Vaticanul are aproximativ 450 de cetățeni, inclusiv Papa Francisc, și va lansa propria campanie de vaccinare împotriva coronavirusului. „Săptămâna viitoare”, a spus Papa, „vom începe să o facem aici, la Vatican, și eu m-am programat. Trebuie să facem asta”. Papei Francisc, în vârstă de 84 de ani, i s-a îndepărtat o parte a unui plămân, în timpul unei boli când era tânăr în Argentina natală, ceea ce îl face vulnerabil la boală.

Campania demarează în contextul în care doctorul Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, s-a infectat cu SARS-CoV-2 și a murit, scrie Vatican News. Doctorul avea 78 de ani. Acesta a fost internat, în 26 decembrie, într-un spital din Roma pentru o boală oncologică. Decesul a avut loc din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19, scrie Vatican News.

Fabrizio Soccorsi fusese ales medic personal al Papei Francisc în 2015. Nu se cunoaște data la care medicul a avut ultimul contact cu Papa Francisc.